Artikelns bäst före-datum har passerat och är kanske inte längre aktuell.

Publicerad: 2019-04-10

Första spadtaget för Kinnarps nya förskola

Skiss av kommande byggnation Kinnarps förskola

Illustration av Kinnarps nya förskola

Äntligen har vi nu tagit första spadtaget för Kinnarps nya förskola. Förskolan kommer att innehålla fem hemvister och kunna ta emot ca 100 barn. Till förskolan byggs ett tillagningskök och restaurangdel för förskolan. Det byggs även en egen restaurangdel för skolan som ska ersätta Lokal Frökind som i dag används som matsal för skolan. Skolans restaurangdel kommer att finnas för uthyrning.

Precis som Trollets förskola byggs Kinnarps förskola utifrån det funktionsprogram som arbetats fram för förskolan i Falköpings kommun.

Många barn och pedagoger från förskolan, som nu finns i moduler, fanns på plats vid spadtaget där förskolechefen Ami Millqvist hälsade alla varmt välkomna till denna speciella och efterlängtade dag. Ingvor Bergman, ordförande barn- och utbildningsnämnden och Johanna Svensson, ordförande tekniska nämnden, pratade om att detta är en stor och betydelsefull dag, och sedan togs första spadtaget ihop med förskolebarnen och alla som är delaktiga i byggnationen.

Projektansvarig för kommunen är Stefan Danielsson från samhällsbyggnadsavdelningen och förskolan byggs av Skanska till en kostnad av 40 miljoner kronor.

Kinnarps förskola beräknas vara klar för inflyttning i slutet av 2019.

Kort film från ceremonin vid spadtaget

Illustrationer av Kinnarps nya förskola

Entré

Entré Kinnarps förskola

Innergård

Innergård Kinnarps förskola

Inomhus

Inomhus Kinnarps förskola