Publicerad: 2019-05-29

Njut av Sommargatan i sommar!

I sommar kan du njuta av Sommargatan i centrum - en gata fylld av aktiviteter för alla åldrar och en plats att koppla av och njuta på.

bild på projektgruppen

Från vänster: Mia Wallengren - kultur- och fritidschef, Karola Svensson - vice ordförande kommunstyrelsen, Erna Pezic - stadsbyggnadschef, Woori Gennermark - näringslivsutvecklare, Fredrik Johansson - gatuchef, Amelie Sandström - kommunarkitekt och projektledare.

Utveckling av stadskärnan

Satsningen Sommargatan är en del i ett övergripande projekt kring utveckling av stadskärnan. Sommargatan kommer att vara öppen mellan 20 juni och 18 augusti. Det är en gata fylld av aktiviteter för alla åldrar och de flesta är gratis! Under tiden som Sommargatan är öppen är gatan avstängd för biltrafik.

- Köttorget har ganska nyligen fått en fantastisk uppfräschning och nu är det självklart att jobba vidare med utvecklingen av stadskärnan och den här satsningen knyter tydligt an till våra mål i kommunen, säger Karola Svensson, vice ordförande kommunstyrelsen.

Ett centrum fullt av liv och rörelse

Varje aktivitet är en mötesplats och förhoppningen är att skapa ett mer livfullt centrum och det kommer vara värdefullt i det fortsatta arbetet med utvecklingen av stadskärnan.

- Vi vill förankra våra tankar hos de som bor och verkar här, säger Amelie Sandström, kommunarkitekt och projektledare. Det här är ett bra sätt för oss att testa olika idéer för att se hur vi ska gå vidare i projektet kring utvecklingen av stadskärnan.

Det mesta på Sommargatan kommer att kunna användas på dygnets alla timmar och ett fåtal aktiviteter följer butikernas öppettider.