Publicerad: 2019-08-01

Familjelördag lördag 17 augusti

Varmt välkomna till Familjelördag med tema rörelseglädje! Lördag 17 augusti klockan 10.00-14.00 är det återigen massor av roliga aktiviteter runt Odenområdet. Musik, föreställning och underhållning för hela familjen på scenen utanför Odenhallen. Fri entré och gratis fika så långt det räcker!

Familjelördag

Lokala idrottsföreningar erbjuder prova på-aktiviteter för alla barn klockan 10.00-13.00.

Prova på dans, käpphäst-hoppning, friidrott, tyngdlyftning, fotboll, handboll, bordtennis, brottning, skate, tennis och volleyboll! Vissa aktiviteter sker inomhus och en del utomhus, personal finns på plats och hjälper er till rätta! Håll utkik efter Jecko och Jessie som också vill träffa barnen och prova på aktiviteterna!

På scenen utanför Odenhallen

11.00 Pojken med fiolen
Barockkonsert för barn med Göteborg Baroque med musik av J. H. Roman.

12.00 Musik med Mössebergs Musikkår
Ja må vi leva! Mössebergs Musikkår i Falköping fyller 100 år och bjuder på musik för det goda livet i samband med jubileumsfirandet längs hälsoslingan.

13.00 Jecko och Jessies familjeunderhållning

Yamaha Musikskola spelar musik utanför Frejahallen klockan 12.00-14.00.

Arrangörer
Falköpings kommun (Kultur, Fritid, Unga tar ordet, Öppen ungdomsverksamhet) i samarbete med SISU, Rädda Barnen, Falköpings tennisklubb, IFK Falköping BTK, Falköpings ABK, Falköpings AIK Friidrott och Tyngdlyftning, Falköpings VK, Falköping IFK fotboll, HV Dans, Floby ryttare och FAIK Handboll

Familjelördag 17 augusti affisch

Mer om Familjelördagar

Familjelördag ska vara en mötesplats för alla i Falköpings kommun oavsett bakgrund och ge möjlighet till delaktighet. Alla ska ha möjlighet att delta och därför är det ingen entréavgift. Delaktigheten innebär också att det inte bara är ett arrangemang där besökarna upplever något utan fokus är på att prova på, skapa eller delta i aktiviteter på olika sätt.

Kultur är ett språk som alla förstår, estetiska uttrycksformer används i de olika aktiviteterna som verktyg för att nå en bredare målgrupp. Kulturupplevelser och skapande kan en tillgodogöra sig och delta i oavsett språkbakgrund vilket medför att Familjelördag är ett arrangemang som stärker inkluderingen.

Flera kommunala verksamheter samverkar alltid med lokala föreningar, organisationer och studieförbund i samband med Familjelördagarna. Arrangemangen har olika teman och genomförs på olika platser i Falköpings kommun.