Publicerad: 2018-11-07

Alexandra Pascalidou gästade språkvännerna

Drygt 200 personer deltog på träffen för språkvänner den 6 november för att diskutera medmänsklighet och lyssna på en inspirerande föreläsning på temat. Journalisten, programledaren och författaren Alexandra Pascalidou talade för en engagerad publik om mötet mellan människor.

I augusti blev Falköpings kommun utsedd till Årets medmänskliga kommun av Raoul Wallenberg Academy, den första kommunen i Sverige. Föreläsningen med Alexandra Pascalidou följde samma tema för att inspirera fler att våga mötas över gränser.

Färgstark berättelse

Under kvällens föreläsning berättade Alexandra med ett färgstarkt språk och livlig energi om hur hon som kvinna och invandrare, uppväxt i Rinkeby, varit tvungen att ta sig genom många svåra utmaningar för att komma dit hon är idag.
– Man behöver inte vara från betongen för att förstå att vi som kvinnor ständigt måste sträcka på oss för att tas på allvar, konstaterade Alexandra.

Hjälp varandra!

Hon lyfte även fram de människor hon mött på vägen och som hjälpt henne. Hon pratade med stort engagemang om hur viktigt det är att ge och hjälpa andra.
– Jag är här mycket tack vare snälla främlingar. Du behöver inte göra storslagna saker för att göra skillnad för någon som behöver hjälp.

Föreläsningen arrangerades av Språkvän i samarbete med ABF, Connect, Falköpings bibliotek och Falbygdens museum.