Publicerad: 2019-03-05

Filmfestival 6 april – Ung film i Skaraborg

Har du gjort en kortfilm och vill visa den för andra? Vill du lära dig att göra film med hjälp av etablerade filmskapare? Eller vill du bara se kortfilm? Kom till Skaraborgs filmfestival - Ung film 6 april på Medborgarhuset i Falköping.

Skaraborgs Filmfestival är en festival för unga (upp till 30 år) filmintresserade i Skaraborg. 2019 arrangeras festivalen den 6 april i Falköping.

6 april från kl. 13.00 arrangeras workshops där du kan lära dig om skådespeleri, manus, visuella effekter, ljud till film, green screen, kamerhantering med mera. Inspiratörer kommer och berättar om sin resa genom filmens värld.

Dagen avslutas med en filmvisning där du som filmskapare kan delta med din egna kortfilm och tävla om olika priser. Självklart går det också bra att delta under festivalen utan att tävla med någon film.

Anmälan

Vill du vara med i workshops under dagen - anmäl dig senast 31 mars.
Vill du tävla med en film? Skicka in din film senast 22 mars.
Anmäl dig till Skaraborgs filmfestival.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Tävla med egen kortfilm

Du kan tävla med vilken sorts film du vill: Reklam, dokumentär, komedi, konstvideo, skräck, musikvideo med mera. Filmen måste inte ha ett traditionellt berättande utan kan till exempel genom endast visuellt material beskriva en känsla eller ett tidsförlopp. Det enda kravet är att filmen ska vara max 10 minuter lång.

Tips på hur du kan göra en egen film

Vill du tävla med en kortfilm men inte gjort någon än? Skaraborgs filmfestival har 6 kortfilmer som hjälper dig att komma igång med filmskapandet.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster