Familjelördag

Volter och Ampere

Foto: Lina Ikse

Varmt välkomna till Familjelördag med tema hållbarhet!

Lördagen den 9 november kl. 10–13 är det dags för höstens Familjelördag! Vi håller till i Pingstkyrkans lokaler på Odengatan 46. Fri entré och gratis fika så långt det räcker! Aktiviteter och workshops med hållbarhet som tema. I samarbete med Studiefrämjandet.

Studiefrämjandet

Skräp-race | Måla Agenda 2030 | Pyssel med återbruk | Gör ditt eget hopprep | Väv på kartong
| Gör ett instrument | Tillverka armband | Bokstavsbygge |

Scenprogram
Kl. 11 Volter och Ampere, Big Wind
Kl. 12 Gräsrotans vattenshow
Kl. 13 Den magiska maskinen

Gratis fika så långt det räcker och fri entré!

Till föreställningarna kl. 11 och 12 är det begränsat med platser.

Stort samarbete mellan verksamheter och föreningar tillsammans med Studiefrämjandet Södra Skaraborg-Ulricehamn.

Aktiviteterna arrangeras av Rädda Barnen Falköping, Fridays For Future Falköping, Svenska kyrkan Falköping, Thoren Framtid Falköping, Språkvän Falköping, Connect Falköping, Ung i Falköping, Falköpings bibliotek, Falbygdens museum, Musikskolan Falköping, Hållbar livsstil med Nina, Fritidsbanken, Kultur Falköping.

Tänk på att det är begränsat med parkering intill Pingstkyrkan och dess lokaler. Gå, åk kollektivt eller cykla gärna!

Är du i behov av bil så rekommenderar vi parkering vid Odenhallen, Odengatan 43 och sedan gå sista biten över vägen.

Mer om Familjelördagar

Familjelördag ska vara en mötesplats för alla i Falköpings kommun oavsett bakgrund och ge möjlighet till delaktighet. Alla ska ha möjlighet att delta och därför är det ingen entréavgift. Delaktigheten innebär också att det inte bara är ett arrangemang där besökarna upplever något utan fokus är på att prova på, skapa eller delta i aktiviteter på olika sätt.

Kultur är ett språk som alla förstår, estetiska uttrycksformer används i de olika aktiviteterna som verktyg för att nå en bredare målgrupp. Kulturupplevelser och skapande kan en tillgodogöra sig och delta i oavsett språkbakgrund vilket medför att Familjelördag är ett arrangemang som stärker inkluderingen.

Flera kommunala verksamheter samverkar alltid med lokala föreningar, organisationer och studieförbund i samband med Familjelördagarna. Arrangemangen har olika teman och genomförs på olika platser i Falköpings kommun.