Kultur

I Falköpings kommun finns många möjligheter att uppleva kultur och skapa själv. Ta del av kulturutbudet, skapa arrangemang eller engagera dig i en förening!

Gillar du musik, dans och teater?

I Falköpings kommun finns många möjligheter att både uppleva och agera själv. Orkesterföreningen, Art Dance, Riksteaterföreningen, Yamaha musikskola, Teaterboven, Musikskolan och Teaterveckan är bara några av alla föreningar och aktörer som arrangerar scenkonst att uppleva samt ger dig möjlighet att själv stå på scen. Ta kontakt och engagera dig! 

Film är bäst på bio?

Gå på bio i Cosmorama/Nya Roxylänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster - en av Sveriges äldsta biografer! Biografverksamheten drivs av Eurostar som visar film flera dagar i veckan. Här kan du även ta del av Falköpings filmstudiolänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsters visningar vilket innebär att du kan uppleva de stora filmpremiärerna och se filmer från hela världen.

Konst på Falbygden

På Falbygden duggar det tätt mellan konstnärer och möjligheterna att uppleva konst är många. Gallerier och konstutställare finns på flera orter runt om i kommunen.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Varje år arrangeras Konstnatten och Påskrundanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, två stora arrangemang som bjuder in till utställningar och konsthändelser i hela bygden.