Torghandel och marknad

Torghandeln på Stora torget i Falköping är ett trevligt inslag i centrum som bland annat ger oss möjlighet att köpa närproducerade livsmedel. Sortimentet varierar från gång till gång.

Du kanske vill sälja blommor, kläder, mat eller någonting annat på Stora torget på torgdagar eller vid de marknader som anordnas. Torghandeln pågår på tisdagar, fredagar och lördagar. På tisdagar och fredagar är sortimentet fritt. På lördagar är det Malta Johanna marknad som styr sortimentet. Nedan finns de tider som gäller:

  • Försäljningen får börja tidigast klockan 8:00 och avslutas vardagar senast klockan 18:00 och lördagar klockan 14:00.
  • Studentdagen får försäljning pågå längst till klockan 12:00.
  • På påskafton, pingstafton, midsommarafton, julafton och nyårsafton är det ingen torghandel.
  • Om ordinarie torgdag infaller på en helgdag får torghandel i stället pågå närmast föregående vardag.
  • Det finns möjlighet att boka årsplats. Försäljare som inte har årsplats bör vara på Stora torget senast klockan 7:00 för anvisning av plats.

Vårmarknad och höstmarknad

Första torsdagen i april hålls vårmarknaden och första torsdagen i oktober hålls höstmarknad på Stora torget, Trätorget och Köttorget med cirka 100 marknadsstånd.

Malta Johanna marknad

Varje lördag under juli–september anordnas Malta Johanna marknad på Stora torget i Falköping. Här säljs lokalproducerad mat och hantverk direkt av producenterna. För frågor tas kontakt med Niklas Fällström 0706-74 50 65.

För platser med el och andra frågor om torghandels- och marknadsdagarna tas kontakt med handläggare på park- och gatuavdelningen. Kostnader för plats på toghandel och marknader finns i Taxa för upplåtelse av allmän plats