Publicerad: 2020-07-07

Digital tipsrunda med chans att vinna presentkort!

På Stora torget i Falköping gör Woori Gerenmark,

Ge dig ut på en digital tipsrunda som ger både motion och hjärngympa! Alla har chans att vinna ett presentkort värt 300 kronor för inköp i Aktiv Handels butiker, caféer och restauranger.

Den digitala tipsrundan är helt gratis och genomförs under perioden 22 maj–22 augusti. Arrangör är Falköpings kommun tillsammans med Svenska kyrkan, Cykelcentrum, Racerdepån och Aktiv Handel.

Vi i kommunledningen är måna om att något roligt händer på Falbygden som alla kan delta i, oavsett ålder, säger Adam Johansson (M), kommunstyrelsens ordförande. Den digitala tipsrundan inspirerar till motion och rörelse på ett säkert sätt. Samtidigt stöder vi vår lokala handel genom att köpa presentkort för 50.000 kronor, pengar som ändå var avsedda för Stadsfesten.

Promenera, jogga eller cykla

Syftet med tipsrundan är att erbjuda en aktivitet som känns trygg och säker att delta i. Alla väljer själva om de vill promenera, jogga eller cykla. Det finns många olika sträckor att välja mellan. Totalt har 166 presentkort (värde 300 kr) köpts in från Aktiv Handel. I slutet av augusti lottas dessa ut bland alla som deltagit.

Anmäl dig och genomför tipsrundan så har du chans att vinna ett av dessa presentkort, oavsett om du har svarat rätt på frågorna eller ej, berättar Woori Gennemark, näringslivsutvecklare i Falköpings kommun. Med tanke på att aktiviteten erbjuds under tre månader så har du gott om tid på dig att genomföra de olika sträckorna när det passar dig själv. Eftersom det inte är någon gemensam starttid, så skapar det heller ingen folksamling. Och vid möten så håller man som vanligt avstånd.

Ladda ned appen till tipsrundan!

För att kunna delta i den digitala tipsrundan måste du ladda ned appen Tipsrundan i din smartphone. Följ sedan punkterna nedan.

  • Öppna appen och scanna in QR-koden som finns att scanna på olika platser i sta'n. Till exempel på affischer i butiker, trottoarpratare på Stora torget och utanför S:t Olofs kyrka. Du kan även gå in på Facebooksidan eller Instagramkontot för Handel i Falköping och ladda ned QR-koden där.
  • Välj en av rundorna och scanna sedan in QR-koden som gäller för den.
  • Skriv in din mejladress som användarnamn. Sedan är du igång och deltar.
  • Appen är GPS-baserad så du kommer få upp en karta där de olika frågorna är digitalt utplacerade. Tryck på den utplacerade kartnålen med nummer i tur och ordning för att få riktning till nästa fråga.
  • Tryck på kartnålarna med nummer, följ kartan och besvara tipsfrågorna i appen. (alla tipsfrågorna är digitala i appen.

    Sträcka för promenad:
    Hälsoslingan i Falköping, ca 8 km.

Kyrkjakt på cykel

I den digitala tipsrundan ingår även Kyrkjakten. Den går ut på att cykla runt på Falbygden och samla på kyrkor i appen.

Du kan välja tre olika sträckor (en grön, röd eller violett sträcka) som går i stadskärnan men även ut på landsbygden. Det finns sedan tipsfrågor vid varje kyrka som du besvarar. Cykelrundorna sträcker sig från 7–23 km beroende på vilken runda man väljer, förklarar Sebastian Streith från Svenska Kyrkan.

Sträckor för cykel:
Grön ca 7 km - S:t Olof, Mösseberg, Fredriksberg, S:t Olof.
Röd ca 11 km - S:t Olof, Mösseberg, Friggeråker, Fredriksberg, S:t Olof.
Violett ca 22 km - S:t Olof, Luttra, Slöta, Karleby, Fredriksberg, S:t Olof.

Har du ingen cykel kan du hyra!

I mobilen får deltagaren en karta över var frågorna finns "placerade". Cirka 30 meter från frågans "placering" dyker frågorna upp i mobilen och du kan besvara dem.

– Det är ett bra avstånd för då behöver det aldrig uppstå någon trängsel på dessa ställen, säger Sofie Fåglum på Racerdepån. Den som inte har en egen cykel kan hyra en hos oss. Beroende på vilken cykelrunda du valt, kan du hyra en standardcykel, elcykel, mountainbike eller landsvägscykel. Glöm inte att använda cykelhjälm och se upp i trafiken!

Roliga frågor om Falbygden

Förhoppningsvis är det många som tar chansen att komma ut och röra på sig i sommar. Ett annat mervärde för deltagaren är att frågorna ger rolig kunskap om Falköping och Falbygden.

Någon kanske undrar varför tipsrundan genomförs digitalt. Svaret är helt enkelt att vi vill undvika smittspridning genom aktiviteten, säger Peter Fritzson från Cykelcentrum. Den digitala tipsrundan är ett resultat av den fina samarbetsanda som finns i Falköping. Det är tillsammans vi är starka och kan skapa den här typen av aktivitet.

Vem har vunnit?

I slutet av augusti samlas arrangörerna för att slumpmässigt lotta ut 166 st presentkort. Har du vunnit blir du kontaktad via mejl. Rätt svar på frågorna, publiceras i kommunens och medarrangörernas digitala kanaler.

Ladda ned appen redan nu och planera för att ta med familj och vänner på den digitala tipsrundan. Alla har möjlighet att vinna ett presentkort samtidigt som ni gynnar vår lokala handel, avslutar Woori Gennemark.

Affisch digital tipsrunda kan du kika på här!PDF


affischbild tipsrund