Etablering

Varför ska du etablera dig i Falköping?

Vi har ett bra läge vid Västra stambanan med goda kommunikationer till Stockholm och Göteborg och andra städer som Örebro och Skövde. Attraktiv och prisvärd tomt- och industrimark för såväl företag som privatpersoner.

Falköping tillhör landets åtta största arbetsmarknadsregioner med cirka 80 000 arbetstillfällen och drygt 180 000 personer.

Att etablera sig i Falköping innebär inte bara en smidig och miljövänlig lösning där du snabbt kan transportera dina produkter, antingen via järnväg eller landsväg, det innebär också ekonomiska fördelar. Kostnadsläget i Falköping, inte minst vad gäller markkostnader, är verkligen konkurrenskraftigt gentemot Göteborg och andra större städer. Dessutom är löneläget I Falköping lägre än i till exempel Göteborg. Historien visar också på en stor lojalitet bland anställda på mindre orter, vilket innebär låg personalomsättning. Det sparar pengar för ert företag över tid.

Det finns drygt 4 100 aktiva företag inom kommunen fördelat på många branscher.

Falköping har en gymnasieskola och ett LärCenter med vuxenutbildning. Högskolor finns i Skövde ca 20 minuter med tåg från orten, Jönköping ca 45 min och Göteborg ca 1 timme. Detta tillsammans skapar god försörjning av välutbildad arbetskraft.

I Falköping är det naturligt att ha korta avstånd till förskola, skola, arbete, affärer, service och en mångfald av fritidsaktiviteter.

Business Region Skaraborg

Falköpings kommun ingår i ett samarbete med hela Skaraborg. Business Region Skaraborg erbjuder fri, skräddarsydd och konfidentiell service till företag som söker bästa platsen för etablering i någon av regionens kommuner.

Vårt uppdrag är att stärka det investeringsfrämjande arbetet och attrahera nya verksamheter och kompetenser. Verksamheten är ett samarbete mellan Skaraborgs 15 kommuner och vi är ett regionkontor till den nationella organisationen Business Sweden.

businessregionskaraborg.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster