Publicerad: 2019-06-28

SVT spelar in TV-serie i Falköping

Falköping från ovan

I augusti börjar inspelningen av en ny TV-serie i Falköping. Inspelningen pågår fram till november och är planerad att ha premiär på SVT under nästa år.

Produktionsbolaget Art & Bob kontaktade Falköpings kommun i våras. Vid ett möte med näringslivschef Magnus Sundén och Edvin Ekholm, chef för hållbar kommunikation, berättade dem om sina planer på att spela in en TV-serie för SVT i Falköping.

Serien, som utspelar sig på 80-talet, är skapad av författaren Emma Hamberg tillsammans med skådespelaren och författaren Denize Karabuda och regisseras av Kicki Kjellin med hjälp av Mikael Syrén. Namnet på serien, och vad den kommer att handla om, avslöjas inte förrän senare i sommar. Serien börjar spelas in i slutet av augusti och har premiär på SVT nästa år.

Skådespelare och statister sökes!

TV-teamet är i behov av skådespelare, både ungdomar och vuxna, för olika roller i serien. De behöver även statister och en del annan personal, såväl avlönad som praktikanter. Så för filmintresserade finns här en gyllene möjlighet att lära sig mer om yrket!

– Vi kommer att leta efter unga skådespelare i Falköping och hoppas även hitta en eller annan vuxen talang för mindre roller. Kanske hittar vi någon stjärna bland Falköpingsborna, säger Anette Brantin som är producent för den kommande serien.

Kontakta produktionsbolaget på statist@artbob.se om du är intresserad av att medverka som skådespelare eller statist. Infoga en nytagen bild av dig själv och information om namn och ålder. Det är bra om man har naturlig hårfärg och inga synliga tatueringar eller piercings. Har man en bra 80-talslook är det en bonus!

Vill du jobba med TV-teamet eller vara med som praktikant? Hör av dig till produktionsbolaget på falkoping@artbob.se.

Vill du låna ut ditt hus eller din lägenhet?

TV-teamet saknar fortfarande två inspelningsplatser för serien. Dels ett hus i ett stilla bostadsområde med blandad bebyggelse från 40-talet och 60-talet. Dels en lägenhet med tre rum och kök i ett flerfamiljshus från 50- eller 60-talet med tre våningar.

Huset får gärna vara ett tegelhus med välskött trädgård och gott om utrymme runt om. Huset ska helst inte ha renoverats senare än mitten av 80-talet. Filmning kommer ske i kök, vardagsrum, hall, sovrum och badrum. Flerfamiljshuset ska ha en mysig innergård mellan husen, där man kan fika. Husen ligger tätt och lägenheten ska helst ligga på bottenplan och inte ha renoverats efter 80-talet.

Kontakta produktionsbolaget på falkoping@artbob.se, om du, eller någon du känner, har en fastighet eller lägenhet som stämmer in på beskrivningarna ovan.

Har du bil eller typiska saker från 80-talet?

Produktionsbolaget vill gärna komma i kontakt med personer som har fordon från innan 1985 eller radioapparater, TV-apparater eller annan typ av tidstypisk rekvisita. Kontakta produktionsbolaget på falkoping@artbob.se om du kan hjälpa till.

Rolig upplevelse

Falköpings kommun är positiv till projektet och har samarbetat med TV-teamet för att bland annat hitta bra inspelningsplatser och förmedla kontakter till lokala företag.

– Det är jätteroligt att SVT vill spela in serien här i Falköping och vi ser det som en möjlighet att visa upp vår fina stad. Nu hoppas vi att det ska bli en kul upplevelse för Falköpingsborna och något som vi kan vara stolta över att ha varit del av, säger Edvin Ekholm.