• Information om coronaviruset covid-19 Falköpings kommun följer händelseutvecklingen gällande coronaviruset covid-19 och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och förstärker insatserna vid behov.

Publicerad: 2020-02-04

Pia Alhäll blir ny kommundirektör i Falköping

Pia Alhäll, ny kommundirektör

Kommunstyrelsens arbetsutskotthar beslutat att utse Pia Alhäll till kommundirektör i Falköpings kommun. Processen för en ny rekrytering startade i slutet av september 2019. Cirka 40 personer har sökt tjänsten, vilket visar att Falköpings kommun ses som en attraktiv arbetsplats.

Pia Alhäll har sedan 2015 arbetat som sektorchef på sektor utbildning i Stenungssunds kommun. Sektor utbildning omfattar all verksamhet inom utbildning, kultur och fritid, arbetsmarknad och nyanlända. Dessförinnan har hon arbetat som chef under många år inom både offentlig förvaltning, studieförbund och i näringslivet. Pia är civilekonom och utbildad rektor. Hon är 57 år och bor i centrala Göteborg.

Jag är väldigt glad och stolt över att kunna presentera Pia Alhäll som ny kommundirektör i Falköping. Pia är en driven och engagerad person, med ett tydligt ledarskap och fokus på helheten. Vi tror att hon kommer passa bra i rollen att leda kommunen genom de möjligheter och utmaningar vi har, säger Adam Johansson, kommunstyrelsens ordförande (M). Med bakgrund som chef under lång tid inom både offentlig verksamhet och näringslivet kommer Pia tillföra kompetenser som passar bra i den utvecklingsresa kommunen står inför.

Pia Alhäll tillträder tjänsten den 4 maj 2020. Fram till dess fortsätter Magnus Schedin i rollen som tillförordnad kommundirektör.