Publicerad: 2018-07-02

Vattenläcka stänger Stenstorpsbadet i sommar 

En vattenläcka har upptäckts på Stenstorpsbadet och efter flertalet undersökningar har vi varit tvungna att fatta beslut om att stänga badet resten av sommaren.

Onsdag 20 juni upptäcktes en vattenläcka och badet fick stängas för allmänheten för att felsökning av ledningarna skulle inledas. Vid den inledande felsökningen upptäcktes brister i delar av ledningssystemet och undersökningen av ledningarna fortsätter nu för att hitta fler brister och utesluta eventuellt andra fel. Nu har ansvariga inom samhällsbyggnadsförvaltningen varit tvungna att ta ett gemensamt beslut att stänga badet resten av sommaren.

Det går åt för mycket vatten, vilket är ett tecken på brister i vattenledningssystemet och även om orsaken delvis är funnen, måste andra fel uteslutas. Vattensystemet har kapacitet att tillföra vatten men det blir väldigt kostsamt, därför är det enda alternativet att stänga badet.

Det är tråkigt att behöva ta ett sånt här beslut, särskilt med tanke på att sommaren erbjuder sol och värme, men vi hoppas på förståelse för detta. De som köpt säsongskort på Stenstorpsbadet kommer givetvis få dessa återbetalda. För de som inte kunnat slutföra sin simundervisning för märkestagning kommer vi jobba för att kunna erbjuda detta inne på Odenbadet istället i slutet av sommaren. Vi återkommer med information om detta framöver.