Publicerad: 2020-04-07

Nu har jakten på 267 påskägg startat!

Pressmeddelande

På tisdag eftermiddag, 7 april, gick startskottet för den stora äggjakten. Påskharen har gömt 267 påskägg runt om i kommunen. Varje påskägg innehåller ett presentkort på 300 kronor som kan användas i Aktiv Handels butiker i Falköping. Och självklart finns det också lite godis i påskäggen!

Under de senaste veckorna har många aktiviteter ställts in på grund av coronakrisen. Det är därför viktigt att hitta nya roliga alternativ som gör att människor kommer ut och rör på sig. Personalen på kultur- och fritidsförvaltningen "kläckte" därför en idé om att arrangera en jakt på påskägg.

I år har påskharen verkligen fått jobba stenhårt, berättar Sarha Eng, avdelningschef på kultur- och fritidsförvaltningen. Nu är det fritt fram för alla som vill, att gå en promenad och samtidigt leta efter påskägg. Här finns inga åldersgränser. Äggjakten är ett sätt för oss att kompensera för allt som blivit inställt.


Var finns påskäggen?

En del påskägg är lätta att få syn på, andra är gömda på lite klurigare ställen. Påskäggen finns att hitta i nedanstående tätorter:

Broddetorp
Falköping
Floby
Gudhem
Kinnarp
Kättilstorp/Yllestad
Odensberg
Stenstorp
Torbjörntorp
Vartofta
Åsarp
Åsle

Presentkortet

Kostnader som budgeterats för inställda aktiviteter har istället använts för att köpa in presentkort för totalt 80.000 kronor från Aktiv Handel i Falköping. Det är även ett sätt att stimulera kommunens lokala butiker, restauranger och caféer i dessa kristider.

Varje presentkort är värt 300 kronor och gäller för inköp inom ett år.