Publicerad: 2020-04-02

Annorlunda äggjakt i påskveckan!

Pressmeddelande

Under påsklovet nästa vecka ska kultur- och fritidsförvaltningen placera ut 267 påskägg i elva olika tätorter i kommunen. Vilken dag det blir är fort­far­ande hemligt, men varje påskägg innehåller ett presentkort på 300 kronor från Aktiv Handel i Falköping!

Under de senaste veckorna har många aktiviteter ställts in på grund av coronakrisen. Det är därför viktigt att hitta nya roliga alternativ som gör att människor kommer ut och rör på sig. Personalen på kultur- och fritidsförvaltningen "kläckte" därför en idé om att arrangera en jakt på påskägg. Tanken är att barn, ungdomar och vuxna/äldre ska ge sig ut på äggjakt i påskveckan!

Vi kommer att gömma 267 påskägg runt om i kommunen, berättar Sarha Eng, avdelnings­chef på kultur- och fritidsförvaltningen. Vilken dag det blir är fortfarande hemligt, så håll utkik i kommunens olika mediakanaler. Varje påskägg innehåller ett presentkort och kanske lägger vi ner lite godis också!


Presentkortet

Kostnader som budgeterats för inställda aktiviteter har istället använts för att köpa in presentkort för totalt 80.000 kronor från Aktiv Handel i Falköping. Det är även ett sätt att stimulera kommunens lokala butiker, restauranger och caféer i dessa kristider.

Varje presentkort är värt 300 kronor och gäller för inköp inom ett år. Påskäggen har placerats ut på olika gömställen i följande tätorter.

Broddetorp
Falköping
Yllestad/Kättilstorp
Floby
Gudhem
Kinnarp
Odensberg
Stenstorp
Torbjörntorp
Vartofta
Åsarp
Åsle

Kontaktperson

Sarha Eng, avdelningschef
sarha.eng@falkoping.se
0730-64 93 70