Jobba som timvikarie på skola, förskola, särskola, fritidshem

Som timvikarie träffar du många barn och elever varje dag och är en viktig del i att skapa en trygg och lärande miljö i våra verksamheter. Vi söker dig som tillför entusiasm, energi och lust i arbetet.

Arbetet som timvikarie ställer höga krav på flexibilitet, samarbetsförmåga och social kompetens eftersom du ofta får byta arbetsplats. Som timvikarie kan du bli uppbokad med kort varsel de dagar du uppgett att du har möjlighet att arbeta.

Skola

Som lärarvikarie leder du ensam eleverna utifrån den planering som finns. Det är viktigt att vara vuxen i klassrummet och inte kompis om du ska lyckas.

Som resursperson i skolan stöttar du upp läraren och hjälper elever utifrån behov.

Förskola

I förskolan är det viktigaste att vara med barnen, att vara engagerad, och intresserad, fråga mycket och ta egna initiativ. Här arbetar du i ett arbetslag med flera pedagoger. I förskolan vistas du ute stora delar under dagen oavsett väder.

Särskola

Som vikarie i särskolan möter du elever som har diverse funktionsnedsättningar av olika grader. Kan vara en fördel att ha erfarenhet eller ett stort intresse av att arbeta med funktionsnedsättningar. Här är det viktigt att vara lyhörd. Pedagogerna hjälper och instruerar utifrån varje elevs behov. Det är viktigt att vara medveten om att denna verksamhet är speciell.

Fritids

På fritids aktiverar du elever och barn utifrån den planering som pedagogerna gjort. Det viktigaste är att vara med eleverna och barnen och vara lyhörd för deras intressen. I denna verksamhet är utevistelsen lika betydande som verksamheten inne.

För att vara aktuell som vikarie måste du:

  • Visa upp ett giltigt utdrag från polisens belastningsregister (gäller 1 år från utfärdandet)länk till annan webbplats
  • Ha gått ur gymnasiet och tagit studenten
  • Av säkerhetsskäl krävs en god språkförståelse och ett tydligt svenskt språk
  • Du ska även uppvisa en fotolegitimation
  • Du bör kunna arbeta 3-4 dagar (måndag-fredag)
  • Du bör kunna arbeta även utanför tätorten
  • Du bör ha körkort och bil
  • Du behöver tillgång till dator (vi arbetar i ett databaserat verktyg)
  • Just nu söker vi dig som har läst barn- och fritidsprogrammet/utbildning eller har påbörjat en lärarutbildning på högskola (förskollärare, fritidshem, skola)