Jobb för dig under 18 år

Feriepraktik är en chans för dig som går första eller andra året på gymnasiet att se hur det är att jobba i någon av kommunens verksamheter.

Som feriepraktikant ersätter du inte ordinarie personal utan är en extra resurs i verksamheten. Du får vara med i verksamhetens dagliga arbete och utföra enklare arbetsuppgifter för att få en god inblick i yrket. Arbetstiderna varierar beroende på i vilken verksamhet du har din feriepraktik.

"Jag tyckte att feriepraktiken var jätterolig och jag trivdes jättebra! Min feriepraktik ledde till och med till jobb på samma arbetsplats på lov framöver."

De flesta platser finns inom verksamheter för vård och omsorg, barnomsorg, lokalvård, kök och vaktmästeri/parkarbete. Områden och verksamheter varierar från år till år och är utsprida över hela kommunen.

"Något av det roligaste jag gjort med goa arbetskamrater."

För att få söka feriepraktik måste du ha klarat svenska nivå årskurs 3/SFI C. Du måste också vara folkbokförd i Falköpings kommun.

Feriepraktik för 2020

Vill du jobba med äldre?

Du som går på högstadiet eller gymnasiet och som vill jobba extra med att sätta guldkant i vardagen för de äldre på kommunens äldreboenden kan söka till Ung Omsorg.