Våra utställningar

Hjässan är kal - Äggen är slut, 14/6 - 30/8

svartvitt foto av man med kal hjässa och bar överkropp, som spänner sin vänsterarm i vinkel.

Vad händer med oss när kroppen förändras och åren framför börjar bli färre än de som ligger bakom? Hur passar vi in i en värld där den unga kroppen, utan rynkor och ärr, är ideal?

Under sommaren visar Falbygdens museum författaren och journalisten Annica Carlsson Bergdahls utställningar om mogna människor i övergångsåldern, med foton av konstnären Elisabeth Olsson Wallin.

Hjässan är kal

Hur är det att vara man i övre medelåldern? Hur känns kroppen? Hur blir det när barnen flyttar hemifrån? Hur är det med vänner? Och lusten, till livet, till partnern? Vad är viktigt? I utställningen Hjässan är kal får du ta del av mäns berättelser om manlighet, sorg och kärlek, om svaghet, åldrande, föräldraskap, prestation och längtan. Baserat på intervjuer, texter, konstverket Adam och fotografier av Elisabeth Ohlson Wallin. 

mörk kvinna i närfigur, blundande, leende, med armarna uppsträckta.

Äggen är slut 

Hur ser mogna kvinnor på livet? Det talas sällan om vad som händer med oss, vi som är födda med livmoder, när vi når klimakteriet. Mitt i livet! Vem är jag nu? Vad är viktigt? Hur är det med lusten? Vilka är drömmarna? Vad vill jag göra resten av mitt liv? I utställningen Äggen är slut får ni ta del av erfarna kvinnors tankar om dåtid, nutid och framtid, fångade i intervjuer med 17 kvinnor, konstverket UTERUS och fotografier av Elisabeth Ohlson Wallin.
 

Hjässan är kal och Äggen är slut visas under perioden 14 juni - 30 augusti.

Utställningarna är producerade av ROT-produktionlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster i samarbete med Västarvet, Skarafotografen och konstnären Elisabeth Ohlson Wallin och Saba Bereket Persson.

Museets fasta utställningar

fotomontage med Hallonflickan, Lena borg och Ållebergskragen

Forntid på Falbygden

...och tusen år till

Ta del av Falbygdens spännande historia genom unika fornfynd och kulturhistoriska föremål.

Se exempelvis skelettet av en 9000 år gammal hund, den unga Hallonflickan som offrades till gudarna, kopior av den mäktiga guldhalskragen från Ålleberg och Gerumsmanteln - Sveriges äldsta klädesplagg. Följ sedan Falbygdens utveckling under de senaste tusen åren genom berättelser, föremål och bildspel.

Du hittar Forntid på Falbygden ...och tusen år till en trappa upp.