På gång - år 2020!

Ladda ner aktuellt program!

Januari 2020!

foto av stenbord på fyra runda pelare i landskapet, som gått itu

lördag 18/1, kl. 10 - 13
Släktforskningens dag på museet

Välkommen på Släktforskningens dag! Få tips och råd om släktforskning, sök i museets arkiv eller i bildbanken på DigitaltMuseum. Museet visar ett urval av föremål kopplat till dagens tema Officerare och soldater - deras liv och bostäder.

Föredrag kl. 11 Indelningsverket
Christer Westerdahl, professor emeritius i arkeologi och författare, visar bilder och berättar om Indelningsverket, en unik konstruktion för stormaktstidens Sverige-Finland som levde kvar in på 1900-talet.

Fri entré!
Ett samarrangemang med Falbygdens Släktforskarförening.

Bilden ovan: Stenbord vid Höjentorp på vilket kung Karl XI enligt sägnen år 1685 ska ha signerat förordningen för Västergötland.

foto av smycken inspirerade av vikingatidens formspråk

söndag 19/1, kl. 14
Vernissage Vikingatidens smyckedesign

Årskurs 4 i Falköping visar egendesignade smycken med inspiration från vikingatidens formspråk. Vi bjuder på popcorn och saft.

Februari

söndag 2/2
Kul på museet! Bland fornfynd och skelett - pärlor av lera

Familjevisning av museets utställning Forntid på Falbygden. Känn på stenåldern och prova Gerumsmanteln. Efteråt gör vi egna lerpärlor med inspiration av forntiden.

siluetter av barn på rad i tonande färgskala från grönt, blått till orange

tisdag - onsdag - torsdag 11-13/2, kl. 11 - 16
Sportlovskul! Lekande lätt om allas lika rätt

Tipspromenad, skapande uppdrag, att vara barn i andra tider och på andra platser. Psst, visste du att Barnkonventionen blir lag från 1 januari 2020? Samarr. med Falköpings bibliotek