Program 2021

Oktober

till och med 14 november
Ja må den leva - demokratin 100år

Nu firar vi demokratin genom att visa miniutställningen Ja må den leva! Mellan den 10 - 26 september 1921 -för exakt 100 år sedan- genomfördes det första valet med allmän och lika rösträtt i Sverige! För första gången fick även kvinnor rösta! Välkommen in och ta del av historien om rösträttens historia. Läs mer här.

söndag 17 oktober
Premiär IFK - de första 100 åren

Föreningen IFK Falköping jubilerar! I utställningen delar de med sig av bilder och minnen samt uppmärksammar kända profiler i klubben.

Utställningen öppnar söndagen den 17/10 och visas till om med söndag 14/11. Läs mer om utställningen här!

November

Vecka 44 (tis-, ons-, tors-, lör- och söndag)
Höstlov på museet

Upptäcktsfärd genom museet!
Gå på upptäcktsfärd genom utställningen och upptäck läskiga, spännande och kusliga föremål. Svara på frågor som tar dig till en gåva i slutet av färden.

Barnens museum
I barnens museum laddar vi upp med extra mycket höstlovspyssel! Som alltid kan du också leka i handelboden, klä ut dig i den historiska garderoben, leka med dockskåpet eller kanske läsa en bok i myssoffan.

Är du 11 - 16 år? Välkommen till Ekehagens Forntidsby för Missions i mörkret!
OBS anmälan, läs mer här!

Höstlovsöppet
tisdag, onsdag, torsdag kl. 11-16
lördag, söndag kl. 11-16

Fri entré!

tisdag 26 oktober
Museet stängt!

På tisdag 26 oktober förvandlas museet förvandlas till en kreativ verkstad om Kultur- och fritids verksamhet under de närmaste åren på tisdag 26 oktober. Då hela huset behövs för grupparbeten måste tyvärr museet hålla stängt för sponatanbesök denna dag. Välkommen en annan gång!

lördag 13 november
Arkivens dag - dela dina foton med oss!

I samband med att museet firar 60 år samlar vi in bilder för just 1960- och 1970-talen. Vi skannar in bilderna och du behåller orginalen. Självklart får du också en digital kopia av fotot om du vill.