Dina bästa Strögetminnen

Ett museum är fullt av minnen från livet i andra tider. Historien pågår emellertid hela tiden. Även nu. Hur skulle historien om oss låta? Hjälp framtiden att förstå vår tid genom att lämna in en "minne" från ditt liv.

Just nu samlar vi minnen från Ströget!

Under sommaren visar vi utställningen Ströget, finrum och vardagsrum på museet. I samband med den passar vi på att samla in fler minnen eller bilder från händelser och liv utmed Ströget. Hoppas du vill dela ditt! Vad är Ströget, eller Rantavägen, Jernvägsgatan, S:t Olofsgatan som den också hetat/heter, för dig? Alla minnen är intressanta, inget är för stort eller smått.

Berätta till exempel om dagen i skolan, mopperejset utmed gatan, strögandet till fots, med bil eller epa, karnevalen, arbetet, lekar och liv eller något helt annat. 

Hur lämnar man ett Strögetminne?

Länken här nedanför leder till ett formulär som du fyller i. Skriv ner det du vill berätta, stort som smått, med eller utan bild.

Här skickar du in ditt material Länk till annan webbplats.

Det går också bra att maila direkt till minhistoria@falkoping.se, skicka ett vanligt brev, lämna i museets brevlåda (silvrig låda på gaveln) eller i receptionen. Välj själv om du vill vara anonym eller uppge ditt namn.

Med ditt medgivande sparar vi ditt Strögetminne i museets arkiv. På så vis bidrar du till historieskrivningen och den minnesbank över livet på Falbygden som museet är.

Har du frågor är du välkommen att höra av dig till minhistoria@falkoping.se eller till 076-114 67 10