Barnkalas

pilbåge

Bjud dina kompisar på ett annorlunda barnkalas i Ekehagens Forntidsby! Tillsammans med våra ledare får ni följa med på ett forntida äventyr bland hyddor och långhus.

Så här går det till

Kalasledaren tar med barnen ut på ett två timmar långt äventyr i forntidsbyn. I förväg har ni valt tema jägare eller bonde.

Jägartema vid hyddorna från jägarstenåldern: gå på jakt på fällestigen, skjut med pil och båge, (om man vill) prova på att paddla stockbåt. Alla får göra en egen pil med spets av flinta att ta med hem.

Bondestema vid det stora huset från bondestenåldern: hacka och så i stenåldersåkern, mal mjöl på sten, baka på den varma hällen under elden. Alla får göra en egen skinnpåse att ta med hem.

Aktivieten avslutas med korvgrillning (grillkorv, bröd, ketchup, senap, dryck) vid elden. Innan guiden lämnar er för dagen får födelsedagsbarnet en forntidspresent.

Pris

215 kr/barn. Minsta debitering 10 deltagare = 2150kr (men ni får gärna vara färre än 10 deltagare).

Priset inkluderar entré för barn och 1-2 medföljande föräldrar, ledarledd aktivitet i två timmar, lån av forntidskläder (koltar i linne), forntidspresent till födelsedagsbarnet samt grillkit.


Praktiskt

  • Aktiviteterna sker utomhus, oömma fritidskläder lämpliga för årstiden krävs! Det finns också forntidskläder (tröjor) att låna för de som vill!
  • Meddela specialkost vid bokning så kan vi ordna alternativ.
  • Minst 1 ansvarig vuxen måste finnas med under kalaset.

Ett kalas tar två timmar, inklusive korvgrillning. Efteråt får ni gärna stanna kvar och utforska byn på egen hand. Under uppsikt av ansvarig vuxen.