Inför besöket

Betalning

Hos oss kan du betala med kort, swish eller kontanter, både i serveringen och i receptionen.

Hundar i byn

Hundar som är kopplade och husse/matte håller rent efter, är välkomna in i byn. På delar av området går ko och får fritt, låt inte din hund komma för nära.

Är det långt att gå?

Vandringsslingan runt byn är cirka 800 meter lång. Den utgörs av en naturgrusad stig, mellan 1-1,5 meter bred. Främst på boplatserna finns bänkar där man kan slå sig ner för att vila. Det går fint att ta sig fram med barnvagn och rullstol, även om några forntidshus kan vara svåra att komma in i.

Toaletter

...finns endast uppe vid mottagningsbyggnaden, i anslutning till serveringen men också på utsidan framför receptionen.

En ren by

Då vi strävar efter att skapa en forntida miljö ute i forntidsbyn, finns papperskorgar endast på parkeringen samt i och runt mottagningsbygganden. Separera gärna kompost, burkar/flaskor, brännbart i soteringsmodulen vid receptionen.

Mat

Under vår-/sommar-/höstsäsong erbjuder Ekehagens café och restaurang smörgåsar, fikabröd, glass, varma och kalla drycker samt lunchalternativ (klockan 12 -15). Vill du vara extra sker, knacka på rutan (i hörnet vis entrén) så säljer vi genom förnstret.

Du har också möjlighet att ta med egen matsäck att äta i byn eller på fikaplatser i anslutning till parkeringen. Städa upp efter dig och släng skräp i papperskorgarna. I år erbjuder vi dessutom en grillplats ute i forntidsbyn där du kan grilla medhavd matsäck, säg till i receptionen.

Välkommen!